Tratament Covid19 -
schimb de experiență dintre Italia și Moldova

In data de 10 iunie 2020, Fundația Medicală “Valeriu Ghereg” împreună cu partenerii săi a organizat o conferință online unde au putut face schimb de experiență cu medicii italieni și moldoveni care sunt implicați în tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

În cadrul webinarului au fost discutate următoarele subiecte:
➡ Organizarea serviciului terapie intensivă în vreme de Covid;
➡ Tratamentul antiinfecțios pentru pacienții cu Covid-19;
➡ Procedura de intubare: sfaturi și utilizarea echipamentelor de protecție;
➡ Procedura de ventilație pentru pacienții infectați cu Covid - de la procedura neinvazivă la ventilarea mecanică. 

La fel a fost prezentat raportul științific  “Epidemiologia și terapia intensivă în vremuri de Covid în Moldova” de către Adrian Belîi, prof. univ., dr. hab. șt. med., șeful Departamentului de ATI din cadrul Institutului de Medicină Urgentă și președintele Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova. Iar Președintele Fundației Medicale “Valeriu Ghereg” și conf. univ., DESA,Catedra Anesteziologie Reanimatologie nr. 1„Valeriu Ghereg"U.S.M.F. „Nicolae Testemițanu, Ruslan Baltaga a susținut un raport privind activitatea fundației în cadrul campaniei “Țara are nevoie de Terapie Intensivă”

Evenimentul a avut loc la inițiativa Ambasadei Italiei la Chișinău, cu suportul Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova - AFAM, Fundației Medicale “Valeriu Ghereg” și a Centrului Medical „MULTI MEDICA”. 

Înregistrarea integrală a webinarului o puteți urmări mai jos.

Made on
Tilda