225 de cadre medicale au fost testate în cadrul

campaniei "Țara are nevoie de Terapie Intensivă"

Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” aduce sincere mulțumiri Clinicii Pediatrica și Laboratorului Alfa Diagnostic, cu suportul cărora a fost posibilă testatea a 225 de cadre medicale pentru identificarea timpurie a ARN-ului virusului SARS-Cov2.

Ținem să menționăm că acesta este unul dintre principalele obiective ale Campaniei "Țara are nevoie de Terapie Intensivă" inițiată de către Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” cu scopul de a fortifica capacitățile serviciilor Anesteziologie Terapie Intensivă (ATI) în tratamentul pacienților critici cu COVID- 19.

Astfel, în perioada aprilie – mai, lucrătorii medicali din cadrul instituțiilor medicale IMSP Institutul de Medicină Urgență și IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 - au beneficiat de testare pentru depistarea timpurie și prevenirea transmiterii infecției la membrii familiilor acestora, cât și reducerea răspândirii infecției printre cadrele medicale.

Testele au fost donate sau achiziționate din fondurile colectate în cadrul campaniei, precum urmează:

  • Clinica Pediatrica a contribuit cu 60 de teste de tip screening/ teste cantitative rapide. Pentru efectuarea testului de la persoană se prelevează sânge capilar.

  • 165 de teste au fost de tip reacție de polimerizare în lanț cu transcripție inversă în timp real (real time PCR) pentru identificarea ARN-ului virusului SARS-Cov2. Din totalul acestor teste - 50 au fost donate de laboratorul Alfa Diagnostic, iar altele 90 de teste au fost achiziționate din fondurile oferite de partidul PAS.

  • Celelalte 25 teste au fost achiziționate din fondurile oferite de alți donatori. Acest tip de test este efectuat prin prelevarea materialului biologic prin frotiu nazal/orofaringian.

Suntem plini de recunoștință și încredere că împreună reușim să facem față acestui virus!

Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” continuă apelul de susținere a campaniei "Țara are nevoie de Terapie Intensivă".

Puteți dona direct de pe telefonul mobil prin:

✉️ SMS cu conținutul 634 la:
✔️ 2910 (abonatii Unite), 1 SMS - 45 MDL
✔️ 2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS - 45 MDL
sau
https://www.caritate.md/donations/campania-tara-are-nevoie-de-terapie-intensiva

Made on
Tilda