Primul raport financiar din cadrul
campaniei “Țara are nevoie de Terapie Intensivă”
Campania “Țara are nevoie de Terapie Intensivă” a fost inițiată de către Fundația Medicală “Valeriu Ghereg” în luna martie, curent - în perioada epidemiei provocate de infecția Covid-19 atât în Moldova, cât și în întreaga lume. Scopul campaniei este colectarea de fonduri, echipamente și consumabile medicale ce ar contribui la:

1) Sporirea capacităților de protecție a personalului medical din serviciul anesteziologie reanimatologie.
Astfel e nevoie de echipamente individuale de protecție pentru cadrele medicale implicate în tratamentul pacienților critici, mai ales pacienții cu COVID-19, cum ar fi:
- Măști standard E95 sau FFP 3
- Videolaringoscop cu lamele de unică folosință
- Salopete pentru protecție individuală cu glugă
- Ochelari de protecție
- Ecran facial de protecție
- Dezinfectant de mâini
- Dezinfectant de suprafețe
- Peliculă polietilenă
- Circuite de aspirare cu contur închis
- Filtre HEPA
- Filtre HME
- Șorț din polietilenă de unică folosință
- Halat de unică folosință pentru examinarea pacientului.

2) Testarea screening a personalului medical din serviciul anesteziologie reanimatologie care oferă îngrijiri pentru COVID 19. Această acțiune permite depistarea timpurie și prevenirea transmiterii infecției la membrii familiilor acestora, cât și reducerea răspândirii infecției printre cadrele medicale.

3) Optimizarea metodelor de tratament a pacienților critici cu COVID-19, ce presupune suplinirea stocurilor de medicamente și materiale consumabile pentru îngrijirea pacienților, cum ar fi:
- Echipamente pentru respirație asistată
- Aparat ultrasonografic (vase centrale și diagnostic pulmonar)
- Pulsoximetre
- Pompe (injectomate, perfuzomate, pentru nutriție)
- Parafarmaceutice ( consumabile pentru cateterizare vase centrale și periferice, respiratorii și alt echipament parafarmaceutic).

Donațiile au fost și pot fi făcute pe pagina oficială a campaniei caritate.md, prin metodele de plată indicate pe site-ul fundației, dar și prin contactarea directă a membrilor fundației.

Astfel, în cadrul campaniei Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" a acordat suport pentru angajații serviciilor Anesteziologie și Terapie Intensivă implicați în tratarea pacienților critici cu COVID 19 în următoarele instituții medicale:

  • IMSP Institutul de Medicină Urgență: 69 doctori și 153 lucrători medicali;
  • IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1: 16 doctori și 20 lucrători medicali;
  • IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 2: 6 doctori și 12 lucrători medicali;
  • IMSP Spitalul Clinic Bălți: 10 doctori și 21 lucrători medicali.

Despre cine sunt donatorii Campaniei “Țara are nevoie de Terapie Intensivă” și cum au fost repartizate donațiile găsiți în raportul de mai jos.
Made on
Tilda