Donație de 1 milion de lei pentru echipamente medicale indispensabile în terapie intensivă

Tic, tac, tic, tac. Ceasul ne numără minutele și secundele, iar trecerea lor nu o poate opri nimeni. Uneori, mai avem nevoie de o frântură de minut, ca să salvăm o viață, acel timp în care trebuie să reacționezi prompt, fără să dai greș. O mică greșeală ar putea costa viața unui om. Dar ce facem când nu putem ajuta pacientul din lipsă de echipamente. În medicină este nevoie de oameni și de aparate performante, altfel actul medical e în zadar.
„Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” reprezintă o comunitate de profesioniști din sănătate. Avem o experiență unică și viziune inovatoare în materie de nevoi și dezvoltare a medicinii în Republica Moldova. În acest context a fost propusă această inițiativă de fortificare a capacităților de tratament a Institutului de Medicină de Urgență cu echipamente indispensabile la ora actuală, pentru îngrijirea pacientului critic. Dispozitivele donate astăzi vor fi utilizate pentru a salva mii de pacienți cu afecțiuni acute și cronice. ” a declarat Ion Chesov, director executiv al Fundației.

Astfel, pe durata anului au fost identificate necesitățile, iar Moldova-Agroindbank a susținut inițiativa noastră, oferindu-ne generos un milion de lei pentru procurarea a:
- 5 dispozitive de pneumo compresie intermitentă pentru profilaxia trombozelor venoase – în premieră vor ajunge în țara noastră;
- 5 tunuri de aer cald pentru încălzirea pacientului (unice la IMU, în țară existând doar cinci la momentul actual);
10 dispozitive High Flow Oxygen Therapy.
Aceste echipamente medicale sunt destinate Secției de Terapie Intensivă a Intitutului de Medicină Urgentă și sunt vitale în salvarea de vieți atât în perioada pandemiei provocate de SARS-CoV-2, cât și în condiții firești de acordare a ajutorului medical și salvării de vieți.

„La 30 de ani de activitate MAIB trece la Nivelul Următor, cu o strategie actualizată, o nouă misiune, viziune, noi valori și un model responsabil de desfășurare a afacerilor. Aniversarea MAIB nu putea rămâne în istorie altfel decât printr-un cadou oferit societății pentru toată încrederea, sprijinul și loialitatea pe care ne-au oferit-o de-a lungul anilor. Este felul nostru de a spune „Mulțumim!”. Implicarea ne caracterizează, de aceea Nivelul Următor pentru MAIB va aduce cu sine mult mai multe proiecte pentru societate – pentru că clientul este în centrul eforturilor noastre”, a declarat Giorgi Shagidze, Președintele MAIB.
Împreună vom salva vieți! Împreună vom merge la nivelul următor!
Vom aminti că Moldova Agroindbank și Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” au făcut echipă comună și în cadrul proiectului „Respirație Ușoară”, MAIB donând 50 000 de lei pentru fortificarea capacităților tehnice și a resurselor umane în instituțiile medico-sanitare publice care acordă asistență pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.
Made on
Tilda