Compania DFM a donat 5 videolaringoscoape

Institutului de Medicină Urgentă

Institutul de Medicină Urgentă (IMU) prin intermediul Fundației Medicale ”Valeriu Ghereg” a primit drept donație marți, 19 mai, 5 videolaringoscoape cu lame reutilizabile în valoare de 242 mii lei. Echipamentul este unul extrem de important în tratarea pacienților critici suspecți sau confirmați cu noul virus COVID-19.
Utilizarea videolaringoscopului este indicată în toate ghidurile și protocoalele naționale și internaționale de tratament al acestor pacienți critici, în ceea ce privește intubația orotraheală rapidă, precisă chiar și în cazurile dificile, având ca avantaje atât riscul minim de contaminare al personalului medical care manipulează calea aeriană a pacienților COVID-19, cât și asigurarea optimă a oxigenării pacientului cu hipoxemie severă.
„Vă mulțumim pentru această donație semnificativă. Astfel de instrumente sunt foarte necesare pentru pacienții care necesită intubație, ceea ce ne permite să reducem riscul de infecție a personalului medical”, a menționat directorul IMU, Mihai Ciocanu, la evenimentul de înmânare a donației.

Șeful secției ATI s-a arătat bucuros de această donație foarte necesară pacienților atât infectați cu virusul COVID-19, cât și cei care sunt în stare gravă după o intervenție chirurgicală. ”Această donație fortifică serviciul anesteziei terapiei intensive. Videolaringoscopul permite ca procedura de intubare a traheii, care se efectuează la pacienții în stare critică și la intervențiile chirurgicale, sub anestezie, să fie mult mai ușoară. Cerințele de astăzi presupun să fie un astfel de aparat în fiecare sală de operație”, a spus Serghei Cobîlevschi, șeful ATI și membru al Fundației Medicale ”Valeriu Ghereg”.

”Ne face plăcere să fim alături de Dvs. în această perioadă complicată și ne bucurăm că putem să ajutăm. Vă dorim multă sănătate și putere pentru tot personalul medical”, a menționat Nina Guranda.

Amintim că, Fundația Medicală ”Valeriu Ghereg” desfășoară campania caritabilă "Țara are nevoie de Terapie Intensivă!" cu scopul de a fortifica capacitățile serviciilor Anesteziologie Terapie Intensivă (ATI) în tratamentul pacienților critici cu COVID 19. Detalii despre desfășurarea campaniei și activitățile fundației le găsiți pe www.viamed.md .
Made on
Tilda