Curs de Educație Medicală Continuă : ”Tehnici și concepte de management resorientor la pacienții COVID-19 pozitivi”
Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" continuă să se preocupe de fortificarea asistenței medicale acordate pacienților COVID-19, iar instruirea personalului medical a luat o nouă dimensiune. Astfel Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" în parteneriat cu catedra Anesteziologie și Reanimatologie "Valeriu Ghereg" a USMF " Nicolae Testemițanu" a desfășurat în perioada 01 - 04 decembrie curent, un Curs de Educație Medicală Continuă cu genericul ”Tehnici și concepte de management resorientor la pacienții COVID-19 pozitivi”.
În cadrul cursului au fost abordate subiecte cu privire la patofiziologia insuficienței respiratorii, monitoring-ul funcției respiratorii, tehnici de suport ventilator, managementul respirator la  pacientul COVID-19. Instruirea s-a desfășurat în regim atât în regim online cât și offline. De acest curs au beneficiat 32 specialiști din domeniul medicinei interne, boli infecțioase, anestezie și terapie intensivă.

Amintim că, în primăvara acestui an Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" a inițiat o campanie de colectare de fonduri și donații cu scopul de a  fortifica capacitățile serviciilor Anesteziologie Terapie Intensivă (ATI) în tratamentul pacienților critici cu COVID- 19. În cadrul acestei campanii s-au solidarizat circa 25 agenți economici și oameni de afaceri, care au contribuit cu donații bănești, echipamente, consumabile medicale, iar pe pagina oficială a campaniei pe caritate.md au fost donați 75 003 lei. 

În contextul actual al luptei cu infecția Covid-19, Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” continuă apelul de susținere a campaniei "Țara are nevoie de Terapie Intensivă".

Ajută-ne să continuăm să ajutăm cât mai mulți pacienți!
Susține campania „Țara are nevoie de Terapie Intensivă".
Detalii despre metodele de donație le găsiți pe https://viamed.md/ sau 079977810.

Made on
Tilda